Beukenhaag

Een beukenhaag groeit goed in allerlei grondsoorten, in de zon maar ook in de schaduw. Daardoor is deze haag geschikt in ieders tuin. Daarnaast hoef je voor deze plant ook echt geen groene vingers te hebben, want snoeien is nauwelijks nodig, tenzij jij de plant in een speciaal en strak model gesnoeid wilt hebben.

Kenmerken van de beukenhaag

Beukenhagen hebben een open structuur. Dit draagt bij aan goede luchtcirculatie. Hierdoor houdt de plant wind tegen en zul je in jouw tuin kunnen genieten zonder extreem veel last te hebben van windvlagen.

Toch verliest deze plant wel in de winter zijn bladeren. Maar wees niet getreurd, dit zorgt er juist voor dat je ieder jaar weer opnieuw kan genieten van een mooie haag. Je kunt deze haag bijvoorbeeld plaatsen tussen jouw tuin en de tuin van de buren om een natuurlijke schutting te creƫren. Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om op deze manier jouw tuin in meerdere delen te verdelen voor een speels effect.

De plant houdt van water, vooral in het eerste jaar wanneer de plant het meeste groeit. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt zodat deze optimaal kan groeien. De groeisnelheid ligt tussen de 40 en 60 centimeter per jaar. Geeft de plant wel even de tijd om tot jouw gewenste hoogte te komen, dit gebeurt niet binnen een jaar.

Voor advies of de aanschaf van een beukenhaag kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *