Bodyweight training

Wil jij bodyweight training volgen? Maar wil je kijken welke training je kan volgen, welke spieren je ermee kan trainen en welke oefeningen je ermee kunt doen? In het artikel hieronder gaan wij hierop in.

Wat is bodyweight training?

Bodyweight training is een soort van oefening die je met jezelf kunt uitvoeren. Vaak gebruik je hierbij geen extra materiaal zoals een halter of ander buikspullen. Je beschikt dan in principe alleen over jezelf en een vloer. Hierdoor kun je met bodyweight training veel verschillende spieren aanspannen, tegelijkertijd trainen en daarmee echt resultaat behalen. De nadenkende onder ons hebben waarschijnlijk al begrepen dat bodyweight training in principe een goede manier is om je buikspieren aan te spannen.

Bodyweight training biedt veel mogelijkheden

Het is niet alleen een goede manier om je buikspieren te trainen, maar het geeft daarnaast ook als voordeel dat je veel verschillende spieren aan kunt spannen tegelijkertijd en daardoor ook de opbouw van je spiermassa sneller zal doen toenemen. Maar ook de conditie verbeteren of juist het afvallen kan eenvoudig via bodyweight training.

Het is dan ook iets wat je eigenlijk nooit mag vergeten. Een goede conditie zal namelijk heel erg helpen bij het kunnen blijven afvallen.

Door bodyweight training zal het ook makkelijker gaan om de verbranding te laten toenemen wat in principe jouw doel is bij het afvallen. Bodyweight training kan je dan ook gerust eens proberen!

Voorbeelden van bodyweight oefeningen:

  • Push-ups. We beginnen met de bekendste¬†oefening¬†van trainen met eigen lichaamsgewicht: de push-up.
  • Squats.
  • Lunges.
  • De heupbrug.
  • Planken.
  • De Pull-up.
  • Tricep dips.
  • Burpees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *