Online marketing bureaus als reddingsboei voor MKB

Voor veel bedrijven heeft de pandemie er hard ingehakt. Vele horeca gelegenheden moesten hun deuren sluiten, de beurzen werden gesloten en winkels moesten dicht. In deze vervelende en spannende tijd van ups en downs zochten bedrijven naar passende oplossingen om toch omzet te draaien, gezien te worden en om de online marketing van het bedrijf te verbeteren. Deze werden gevonden in onder andere de wereld van de online marketing. Waar bedrijven bijna kopje onder gingen ‘profiteerden’ andere sectoren van deze treurige crisis. De online marketing branche is een sector die hard is gegroeid in de Corona periode. Opeens wilden bedrijven meer investeren in ‘online’ en werd er gezocht naar passende online marketing bureaus die de zaken weer op orde konden krijgen. Online marketing bureau HV Mediahad het al druk, maar kreeg er door de pandemie nog meer klanten bij. Voor veel bedrijven was online marketing de uitkomst en vele bedrijven wilden à la minuut hoger komen in Google. De handen werden ineen geslagen bij onder andere het online marketing bureau HV Media en vele bedrijven wisten een positieve draai te kunnen geven aan de onzekere en spannende Corona-tijd.

Vele misvattingen over een online marketing bureau

Toch merkte online marketing bureau HV Media dat er misvattingen waren over de online marketing wereld. SEO specialist Henri legt uit. “De grootste misvatting is toch wel dat mensen denken dat bovenaan in Google komen zaligmakend is. Dit is toch echt niet altijd het geval. Met een paar goede SEO teksten komt u er namelijk niet. Om hoger te komen in Google is wel wat meer nodig en dat wordt soms toch wel vergeten. Voordat er gestart wordt met een online marketing traject moet er worden gekeken naar de website. Het is erg belangrijk om goed de tijd te nemen voor de basis van marketing. Er zijn verschillende stappen die ondernemers vaak overslaan. Zo kan er ook geadverteerd worden in Google om meer op te vallen, maar is dat het doel dat bereikt moet worden? In vele gevallen zeggen wij als online marketing bureau, doe even een stapje terug en denk eens na over deze vragen. Wat maakt uw bedrijf of webwinkel uniek? En welke doelen wilt u behalen? Wilt u meer omzet of wilt u meer bezoekers? Daarnaast is het belangrijk dat de juiste zoekwoorden worden gekozen om daadwerkelijk de juiste koers te varen en de juiste doelen te behalen. Wel moeten we realistisch blijven; een online marketing bureau kan een bedrijf niet in één dag hoger in Google brengen, daar gaat de nodige tijd overheen.”

COVID-19 veranderde de kijk op de online wereld

Henri concludeert : “Door de pandemie zijn er veel ondernemers aan het denken gezet. Het is goed dat ondernemers niet meer afhankelijk willen zijn van één verkoopkanaal of marketingkanaal. Het is belangrijk om verder te kijken en het zoekvolume in de branche te vergroten. De zaken gaan goed in de online marketing wereld, maar door de pandemie is alles in een stroomversnelling gekomen en dit zorgt voor bergen meer werk. Maar wij rechten onze rug en zijn resultaatgericht, nuchter en transparant en wij vinden het fijn als wij klanten weer op weg kunnen helpen. Maar het beste is toch als alles weer normaal wordt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *